0786.537.000 - 0762.12.88.33

Schele pentru construcție, tipuri și utilizările sale

Home » Noutati » Schele pentru construcție, tipuri și utilizările sale
Schela aluminiu
2018-05-25

 

Schele pentru construcție, tipuri și  utilizările sale

Schele pentru construcție sunt în realitate o invenție veche, deși forma și materialele s-au schimbat radical în aproape un secol. În acest articol vom vorbi despre schelele de construcție, pentru a înțelege cum au evoluat aceste structuri auxiliare până în prezent.

 

Istoria schelelor de construcție și evoluția lor 

Poate înainte de a vorbi de schele ca atare ar trebui să ne întoarcem la epocile despre care nu există informații sigure. Potrivit specialiștilor vechile cuvilizații și-au construit monumentele folosind o serie de rampe cu ajutorul cărora au ridicat pietrele până la locul potrivit. În orice caz, modalitatea în care au fost construite monumente precum Stonehenge (monument neolitic aflat în Anglia) sau piramidele egiptene este neclară.  

 

Se pare că schela a apărut acum aproximativ trei milenii, în China. În această perioadă s-a început construirea de baricade pentru a proteja diferite puncte în timpul războaielor. Ca urmare a acestor structuri timpurii, s-a constatat că s-ar putea asalta fortărețele prin intermediul unor structuri similare.

 

De aceea, primele schele nu au fost fabricate pentru construcții, ci pentru a ajunge la diferite înălțimi pe timp de război. Aceste construcții au fost făcute din lemn.

 

Ele au  apărut în Europa în perioada Greciei Antice după ce au trecut prin India. Influența orientală din Marea Mediterană a determinat preluarea multor idei din țările asiatice, iar grecii au fost primii care au folosit structuri auxiliare pentru a construi clădiri mari.

 

Sisteme moderne de schele

Toate schelele construite în secolul al XX-lea au fost realizate din lemn, un material ușor de asamblat. Schele din lemn erau prevăzute cu suprafețe ample de lucru pe care se putea lucra cu ușurința. Suprafețele acestora semănau cu platformele metalice actuale.

 

În prima jumătate a secolului al XX-lea au început să se folosească și alte materiale, în special metal. Producția de oțel pe scară largă și dezvoltarea schelelor de aluminiu au făcut ca schelele moderne să fie prezente în întreaga lume.

 

Tehnicile moderne de fabricare și asamblare a schelei permit existența unor structuri auxiliare de dimensiuni enorme, cu tot felul de dispozitive care permit oamenilor să lucreze în condiții de siguranță.

 

Frameworks Srl comercializează și livrează la nivel natționale schele mobile reglabile pe înălțime. Compania este reprezentantul exclusiv în România al brandului Cagsan. Acest brand este renumit pentru scările și platformele mobile din aluminiu. Aceste produse au calitate certificată, sunt foarte fiabile, rezistente și durabile.

 

3 tipuri de schele mobile oferite de Frameworks Srl

 

Schela telescopică mobilă din aluminiu

Schela de aluminiu cu două module TeleSafe XL are o structură mai lată decât modelele TeleSafe convenţionale. Este prevăzută cu contravântuiri orizontale suplimentare şi cu parapet de protecţie ca dotări standard.

 

Schela de aluminiu cu două module TeleSafe este uşor de reglat întrucât dispune de un sistem special de articulaţii, este sigură, are o greutate mică, este uşor de demontat şi poate fi utilizate în multiple domenii de activitate.

 

Schela este realizate dintr-o structură solidă de aluminiu şi ranforsate cu picioare de oţel. Este prevăzută cu două şiruri de trepte conectate prin contravântuirile diagonale şi orizontale din tuburi de fier.

 

Fiindcă dispune de un sistem de blocare Q-Lock, instalarea se realizează foarte rapid şi sigur.

 

Schela simplă mobilă din aluminiu

Schela cu module de aluminiu cu platformă şi roţi este disponibilă în două variante: cu unul şi două module.  Platforma sa dispune de o trapa unidirecţională care permite accesul facil în zona de lucru. Schela poate fi deplasată în locul dorit deoarece are roţi care permit blocarea. Contravântuirile din tuburi de oţel cu care este prevăzută menţin stabilitatea schelei, împiedicând răsturnarea acesteia, iar balustrada platformei asigură condiţii sigure de lucru.

 

Această schelă poate fi folosită pentru o gamă largă de lucrări în săli de sport, teatre, benzinării, showroomuri şi, în general, pentru lucrări la înălţime care necesită mult timp. Este demontabilă, uşor de transportat şi de reasamblat. Este uşoară, solidă, sigură şi rezistentă în timp.

 

Schela compacta modulara din aluminiu

 

Acestea sunt doar trei tipuri de schele oferite de Frameworks. Gama noastra este însă mult mai largă. Pentru a descoperi și alte produse comercializate de Frameworks, puteți da click pe categoriile de produse sau lua legătura cu specialiștii Frameworks. Noi vă vom oferi cele mai bune soluții pentru tot ceea ce aveți nevoie. Rafturi metalice, rafturi magazin, rafturi depozitare, miniplatforme, scări mobile cu platformă, toate acestea sunt produse de care puteți avea nevoie la un moment dat în activitățile pe care le desfășurați. 

 


Copyright © FRAMEWORKS SRL. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la FRAMEWORKS SRL în vigoare.

Schela aluminiu
Schela aluminiu
Schela aluminiu
Schela aluminiu
Schela aluminiu
Schela aluminiu
Schela aluminiu
Schela aluminiu
Abonare
Newsletter
Showroom de prezentare
Sos. Bucuresti-Urziceni nr.14, Afumati, ILFOV
Comenzi si Informatii
Tel.: 0786.537.000
Facebook Twitter Google Instagram Youtube
© Copyright 2020 FrameWorks
Web design by Royalty