0786.537.000 - 0762.12.88.33

Tehnici de expunere a mărfii într-un magazin

Home » Noutati » Tehnici de expunere a mărfii într-un magazin
tehnici-de-expunere-a-marfii-intr-un-magazin
2019-10-14

Piese de mobiilier tip gondolă. Acestea reprezintă piese de mobilier cu rafturi,  de obicei cu 3 sau 4 rafturi. Rafturile sunt montate pe pereții piesei de mobilier. Aceste piese oferă posibilitatea de a ajusta înălțimea rafturilor sau de a le demonta. Distanța dintre rafturi și adâncimea acestora depinde de dimensiunea produsului și de configurația acestuia.

 

Capete de gondolă. Acestea sunt terminații la rafturile de mijloc pentru a forma insule de rafturi. Cu cât clienții trec prin ele și iar produsele capătă vizibilitate mai mare, cu atât rafturile de tip gondolă devin piese de mobilier esențiale pentru expunerea de produse-cheie, la ofertă, de sezon, noutăți, la modă și foarte căutate,  printre alți factori.

 

Cârlige. Sunt cârlige care se prind de pereții raftului perforat în loc de rafturi și de care atârnă a produse ambalate în pungi.

 

Frigider pentru băuturi. Acestea sunt frigidere unde se țin toate băuturile îmbuteliate. În interiorul acestor frigidere sunt amplasate rafturi pentru a expune băuturile și pentru a stoca produsul. Rafturile pentru expunerea și vinderea produsul sunt prinse de pereții frigiderului și ca și gondolele pot fi îndepărtate sau ajustată distanța dintre ele în funcție de produs.

 

Stand din carton pentru expunere produse. Aceste standuri sunt în general oferite de furnizori și sunt adesea folosite pentru expunerea dulciurilor și bomboanelor. Se recomandă amplasarea acestora în apropierea caselor de marcat, în zone cu trafic intens sau cu produse complementare. Este important să păstrați aceste standuri curate și să le înlocuiți sau să le îndepărtați atunci când  se deteriorează.

 

Lăzi frigorifice. Sunt echipamente oferite de furnizori pentru a promova vânzarea produsului lor. Acestea trebuie să fie amplasate în zone cu trafic ridicat din magazin. În cazul acestui tip de expunere trebuie să țineți cont de următoarele considerente pentru a maximiza vânzările.

 

 

Insule. Sunt construite pentru stivuirea cutiilor de produse pe podea. Mărimea potrivită pentru expunerea produselor este de 2 până la 3 metri înălțime. O expunere bună economisește timpul clienților și le furnizează informațiile necesare despre mărfa din magazin. Funcția expunerii de mărfuri nu este doar de a arăta produsele clienților, ci de a aranja marfa și magazinul în mod atractiv pentru a trezi atenția vizuală.

 

O expunere atractivă a produselor trebuie să îi facă pe oameni să se oprească și să le atragă atenția. Apoi, trebuie să le trezească nevoia sau dorința de a cumpăra produsul. În al treilea rând, expunerea trebuie să determine clientul să vrea ca produsul expus să îi aparțină. În cele din urmă, trebuie să declanșeze o acțiune, adică clientul trebuie să ia produsul  și să-l cumpere.

 

Rarfuri metalice de legume-fructe. Aceste rafturi includ o poliță de bază de 60 cm adâncime și încă 3 polițe reglabile de 60x125 cm, opritori frontali și montantul final (terminație/al doilea picior). Acestea trebuie plasate în fața frigiderelor cu fructe și legume.

 

Frigidere pentru fructe și legume. Aceste frigidere deschise sunt în mod normal montate pe perete, cu niveluri de rafturi pentru expunere, care sunt iluminate. Trebuie să aveți o listă și o planogramă a produselor expuse aici și controlul temperaturii acestora.

 

Vitrine pentru măcelărire. Aceste piese de mobilier sunt în mod normal închise, produsele fiind de obicei expuse în față. Au, de asemenea, niveluri de expunere pentru tăvi, unde sunt expuse bucăți de carne, cârnați și brânzeturi.

 

Zona roșie. Aceasta este zona în care sunt situate casele de marcat. Aceasta este cea mai critică zonă a întregului magazin în ceea ce privește plasarea mărfurilor, deoarece aici există cel mai mare trafic de clienți. Zona roșie este zona care încurajează achiziții mai impulsive și, prin urmare, reprezintă cea mai bună ocazie de a crește vânzările.

 

Singurele produse care ar trebui să fie amplasate în zona roșie sunt produsele impulsive. Acest spațiu ar trebui privit ca cel mai privilegiat, "As-ul"  magazinului și ar trebui să provoace cel mai mare interes. În zona roșie, lipsa produselor este de neiertat, trebuie să alegeți cu grijă produsele și să le expuneți în mod corespunzător. Evidențiați în mod adecvat și prețurile și caractersticile produselor.

 

Problema nu este dacă marfa ar trebui să fie expusă sau nu, ci cât de eficientă este expunerea. Această eficacitate depinde de cât de mult influențează și facilitează decizia de a achiziționa produsul. Este posibil ca expunerile să fie atractive, dar să nu stimuleze achiziția sau să nu faciliteze vânzarea.

 

 

 


Copyright © FRAMEWORKS SRL. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la FRAMEWORKS SRL în vigoare

Abonare
Newsletter
Showroom de prezentare
Sos. Bucuresti-Urziceni nr.14, Afumati, ILFOV
Comenzi si Informatii
Tel.: 0786.537.000
Facebook Twitter Google Instagram Youtube
© Copyright 2020 FrameWorks
Web design by Royalty